Fra anmeldelsen “Rejsen mod forsoning” i Kristeligt Dagblad:

“… grundlæggende drejer det sig om et indtrængende personligt værk, hvor Peter Legård Nielsen åbner ned til det dybeste i sig selv, både i barndommen og i livet senere hen, i skyggen fra fortidens traumer, åbner ned til følelsen af mindreværd, angst og ensomhed, samtidig med at han forholder sig så professionelt til alt det, der tynger, at det aldrig virker privat. […] Peter Legård Nielsen har investeret meget i “De kendte”. Og man overbevises om, at bogen har været livsnødvendig for ham at skrive. Den brænder – også igennem.” (Claus Grymer)

Fra anmeldelsen “Den sensitive rolfer” i Weekendavisen:

“Peter Legård Nielsen skildrer opgaven [som formand for en forfatterforening] som en benhård og utaknemmelig kamp mod illoyalitet i egne rækker. For det trænede øje er det nemt at se, at der bag romanens fiktive navne gemmer sig forfattere som Georg Metz, Hanne-Vibeke Holst, Mette Winge og Jens Smærup Sørensen. Den mindes Peter Legård Nielsen ikke med respekt, men retfærdigvis skal det siges, at han ikke altid har høje tanker om sig selv heller. Hvis de kendte er kloge, ignorerer de bare romanen.” (Klaus Rothstein)

Fra anmeldelsen “Mere end en nøgleroman” i Information:

“Beskrivelserne af Peters arbejde som terapeut er vilde og interessante. De skildrer en måde at omgås (og forstå) andre mennesker på, som jeg ikke er stødt på før.” (Martin Bastkjær)

Peter Legård Nielsen er gæst i Kulturen på P1:

“Den barske forfatterverden: Overfladen er pæn, men lige under den foregår der beskidte kampe om penge, anseelse og magt – i den forfatterverden, som beskrives i en ny roman, men måske også i virkeligheden? Forfatteren Peter Legård Nielsen lægger ikke skjul på, at han har skrevet en nøgleroman, der kan få forfatterkolleger til at se rødt.” Hør interviewet her!

Som formand for en lille forfatterforening bliver Peter trukket ind i en beskidt og betændt litterær verden, der er fuld af magtkampe, giftige forhandlinger og vanskelige beslut­ninger. Hans kampe kulminerer i et opgør om formandsposten med en kendt chef­redaktør på en avis.

De kendte er også fortællingen om, hvordan et barn vokser op med en far, der muligvis har begået en utilgivelig kriminel handling, og hvordan det sætter sig dybe spor i hovedpersonen. Side­løbende med dette åbner der sig en mystisk indre verden af voldsomme billeder i ham, som viser, at livet kan være brolagt med krænkelser og strabadser, men at der samtidig er en vej ud.